Linda Anneveld 

Linda Anneveld is een allround theatermaker en artistiek, zakelijk leider van Compagnie DaaD. Ze is in 2000 afgestudeerd aan de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht (theatervormgeving). 

Haar werk bevindt zich op het snijvlak van beeldende kunst en theater. In artistieke zin is het beeld altijd de eerste brug om het publiek te bereiken.

De theatertaal is het best te omschrijven als non-verbaal, beeldend en fysiek. Kenmerkend is de grote aandacht voor het toneelbeeld en de passie, zorgvuldigheid en ambachtelijkheid waarmee decors, kostuums en rekwisieten worden ontworpen en gemaakt. Daarnaast speelt techniek een belangrijk onderdeel, er worden mechanieken ontwikkeld om de beelden tot leven te wekken.

De projecten hebben een nostalgische, absurde, kermisachtige sfeer die wordt opgetuigd met elementen uit het grand guignol en de slapstick. Maar ze zijn ook breekbaar, confronterend en poëtisch. Deze (ogenschijnlijke) tegenstelling veroorzaakt een theatrale spanning die een productie van DaaD een heel eigen signatuur geeft.