PostOde in Corona tijd

POSTODE BRENGT EEN THEATRALE ODE AAN DE DEUR!

Deze twee postbodes gaan in prachtige uniforms, op hun step die overladen is met pakketten, op stap om namens jullie een Ode te brengen! Dit opvallende duo hoor je in de verte al de straat in komen steppen. Ze zijn op zoek naar dat ene speciale adres.

Linda Anneveld van Compagnie DaaD heeft haar straattheater act iets aangepast; de postbodes bellen nu ook aan bij diverse huizen onder de noemer ‘PostOde 2.0’. Wie wat te vieren heeft zoals een verjaardag of geboorte, of iemand in het zonnetje wil zetten – bijvoorbeeld eenzame oma, een hardwerkende zorgmedewerker – neemt contact op en PostOde komt langs.

Wij hebben in deze coronatijd afstand van elkaar moeten nemen. Juist nu is het ook belangrijk dat we de bijzondere momenten blijven vieren door elkaar te verrassen, verwonderen, feliciteren. PostOde bezorgt een glimlach op het gezicht en geeft een bijzonder theatraal cadeau.

Linda: “Donderdag hebben we onze eerste verjaardag van iemand die 78 wordt. En zondag een meisje dat 18 wordt, toch een bijzondere leeftijd. We komen met veel kabaal al de straat inrijden, en dan dragen we voor het raam of balkon een ode op. Er is ook muziek bij, gecomponeerd door Matthijs Hagen en Jeroen Mateman.¬† Al met al duurt onze theatrale act toch al gauw een kwartier.”

DaaD gelooft erin dat interactieve kunst, in welke vorm dan ook, mensen kan verbinden. Linda: “De coronacrisis treft de creatieve sector hard. Wij proberen hier een positieve draai aan te geven. Zo kunnen wij blijven spelen, en mensen blijven verwonderen.” (foto: Tanja Hollenberg)